شنبه 16 آذر 1398
En
logo
تاریخ : سه شنبه 21 آبان 1398
کد 27744

 رییس اداره قرنطینه دامپزشکی اصفهان:

۱۸.۵ میلیون دلار فرآورده‌ خام دامی از اصفهان صادر شد

استان اصفهان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام است

رییس اداره قرنطینه و امنیت زیستی اداره‌کل دامپزشکی اصفهان گفت: ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار فرآورده خام دامی در یک سال گذشته از این استان به خارج کشور صادر شده است.
به گزارش ایرنا منصور کیمیایی در گفتگویی افزود: در این مدت حدود ۱۶ هزار تن انواع فرآورده‌های خام دامی و خوراک دام و طیور شامل ۲۶ نوع محموله و فرآورده به ۲۲ کشور صادر شده است.
وی اظهارداشت: ترکیه، عراق، روسیه، کشورهای جنوب شرقی آسیا و برخی از کشورهای اروپایی از مهم‌ترین کشورهای هدف صادرات فرآورده‌های خام دامی استان هستند که بیش از ۱۴ هزار تن محموله به این کشورها صادر شده است.
رییس اداره قرنطینه و امنیت زیستی اداره‌کل دامپزشکی اصفهان تصریح کرد: پا و پنجه مرغ، آلایش‌های خوراکی طیور، آلایش غیرخوراکی دام، خوراک طیور، ماهی منجمد، ماهی تازه، عسل، تخم مرغ، پودر گوشت، هزارلا، مرغ منجمد و میگوی تازه و منجمد از جمله این اقلام صادراتی استان بوده است.
کیمیایی گفت: در ۶ ماهه نخست سال جاری 3 هزار و ۲۰۰ تن خامه منجمد از استان اصفهان به کشور روسیه و 4 هزار و ۲۰۰ تن پودر حاصل از ضایعات کشتارگاهی به کشور ترکیه صادر شده است.
وی افزود: سال گذشته ۹۰ هزار قطعه ماهی زینتی از این استان به کشور ترکیه صادر شد.
رییس اداره قرنطینه و امنیت زیستی اداره‌کل دامپزشکی اصفهان بیان کرد: نظارت بهداشتی کاملی بر محصولات صادراتی توسط دامپزشکی انجام و مشاوره‌های لازم برای صادرات بهتر و محصولات جدید نیز به صادرکنندگان ارائه می‌شود.
وی تصریح کرد: محصولاتی همچون هزارلای گاوی که در گذشته به عنوان ضایعات دامی دور انداخته می‌شد، امروز در قالب محصولات جدید صادراتی به کشورهای جنوب شرقی آسیا صادر می‌شود.
کیمیایی ادامه داد: گواهی‌های بهداشتی و صادراتی از ۱۰ سال گذشته تاکنون تحت وب و به صورت بین‌المللی صادر می‌شود.  
وی خاطرنشان کرد: بر روی ۳۲۰ نوع دام زنده و فرآورده‌های خام دامی از طریق سیستم رصد، نظارت و گواهی‌های صادراتی برای آنها صادر می‌کنیم.
وی اضافه کرد: حمل و نقل ۱۴۸ نوع فرآورده خام دامی در سیستم یکپارچه قرنطینه مورد نظارت و بازرسی قرار می‌گیرد.
گفتنی است اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ و بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه دوم تولید تخم مرغ و رتبه اول تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست.
استان اصفهان دارای بیش از 7 میلیون و ۸۰۰ هزار راس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطب های تولید فرآورده‌های دامی در کشور تبدیل کرده است.
این استان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بسته بندی و فرآورده‌های خام دامی است.